OUR PRODUCT

PRODUK KAMI

Klik Pada Gambar Untuk Paparan Produk

Tuesday, 13 September 2016

ATLET PARALIMPIK MENYINAR!!

Dalam kegembiraan dan kesyukuran rakyat di bumi Malaysia menyambut kehadiran Aidil Adha, ada sahabat kita yang sedang berjuang di bumi Brazil di acara Paralimpik Rio 2016.
Tambah manis apabila atlet-atlet ini menghadiahkan kita 3 butir pingat emas setakat hari ini. Tahniah!! 


Mohamad Ridzuan Mohamad Puzi berjaya meraih pingat emas pertama Malaysia dalam acara 100m T36 (celebral palsy), manakala Muhammad Ziyad Zolkefli pula meraih pingat emas dengan mencipta rekod dunia baharu dalam acara lontar peluru.Mohamad Ridzuan Mohamad Puzi
Muhammad Ziyad Zolkefli
Selepas itu, Abdul Latif Romly, menghadiahkan pingat emas ketiga negara di Sukan Paralimpik Rio apabila menewaskan pesaingnya yang lain dalam acara lompat jauh kategori T20 (kurang upaya intelektual), dengan catatan 7.60 meter (m) dalam lompatan kelima. Atlet yang berasal dari Perlis itu dalam lompatan kedua dan ketiga dan keempatnya sahaja sudahpun memecahkan rekod dunia bagi acara tersebut, dengan catatan 7.47m dan 7.54m.

Abdul Latif Romly
Saya sebagai rakyat Malaysia berasa sangat berbangga dengan pencapaian yang mereka ini. Walaupun dengan kurang upaya yang dihidapi, mereka tetap telah berkorban sesuatu untuk negara tercinta. Syabas!!

Apakah pengorbanan kita yang sihat akal dan fizikal ini kepada agama, bangsa dan negara?
Tepuk dada tanya hati.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...