OUR PRODUCT

PRODUK KAMI

Klik Pada Gambar Untuk Paparan Produk

Wednesday, 11 October 2017

PETUA ATASI SEMBELIT TANPA UBAT


Semalam Cik Wa dah kongsikan tentang punca dan tanda-tanda sembelit di kalangan bayi dan kanak-kanak. Hari ini, Cik Wa nak kongsikan pula beberapa tips kepada ibubapa untuk atasi masalah sembelit anak-anak.

TIP ATASI SEMBELIT

Cuba ikuti TIP-TIP di bawah:
  1. Baringkan bayi dengan kaki ke atas dan cuba lakukan pergerakan seolah-olah sedang mengayuh basikal di udara. Ini akan merangsang pergerakan najis dalam usus.
  2. Jika bayi berusia enam bulan ke atas dan minum susu formula, boleh berikan makanan separuh pejal seperti lobak merah yang dikisar dan disediakan secara segar. Berikan pada kadar yang berpatutan. Ini akan menambah kandungan serat dalam pemakanan mereka dan memudahkan proses pembuangan najis.
  3. Bagi kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas boleh diberikan air buah-buahan seperti air tembikai atau air kosong suam pada kadar yang berpatutan. Jus betik yang dikisar juga sangant baik untuk mengatasi masalah sembelit kerana selain daripada kandungan serat yang tinggi, betik juga mengandungi bahan semulajadi yang dapat merangsang pergerakan usus.


QASEH JUNIOR KAYA SERAT

Pengambilan serat  dan air yang mencukupi adalah sangat penting dalam penjagaan usus anak-anak. Selain dengan mencuba tips di atas, Cik Wa juga ingin menyarankan pengambilan makanan kesihatan yang baik untuk usus iaitu QASEH JUNIOR. Formulasi botani yang kaya serat seperti KURMA dan BUAH TIIN sangat sesuai untuk anak-anak. Juga kandungan GAM ARAB yang merupakan prebiotik  semulajadi untuk usus yang sihat. 

Dengan rasa yang sangat sedap, anak-anak pasti menyukainya. Semudah 1 (SATU) sudu setiap pagi dan malam, InsyaAllah masalah sembelit anak-anak akan selesai.


Perkongsian ibuayah yang telah mencuba Qaseh Junior untuk masalah sembelit anak mereka.

TESTIMONI
Mengapa ibu ayah sekalian harus memilih Qaseh Junior?

 Apa tunggu lagi? Hubungi Cik Wa sekarang!
Wassap/telegram/sms 019-6686337
Pastikan pilahan ibu adalah yang terbaik untuk si manja!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...