Monday, 27 February 2017

G By GOJES OFFICIALLY LAUNCHED


Alhamdulillah hasil kajian dan pembangunan produk selama hampir 5 bulan telah berjaya direalisasikan dengan izin Allah.
.
Set penjagaan kulit dan kosmetik G by Gojes diformulasikan sesuai untuk kulit wajah wanita Asia, serta membantu kulit menjadi sihat, lembap, lembut, anjal dan awet muda insya Allah. 
.
G by Gojes diilhamkan untuk memenuhi impian kecantikan semulajadi setiap wanita 🌹🌹🌹 .
.
Gunakan Demi Keharmonian Keluarga, Bukan Untuk Memperaga 😍.

#Halal_Selamat_Ringkas_Berkesan
#GbyGojes_GenuinelyGorgeous

Wednesday, 22 February 2017

MISI QASEH 2017 SAYA!!

TODAY: ONE TO ONE SESSION

=========================

Alhamdulillah..

Pagi tadi di Pondok Ana saya bertuah dapat bertemu muka dengan 2 orang hebat dalam keluarga Anaedar. Coaching 1 to 1 ok! 

Banyak sungguh perkongsian bermanfaat yang dikongsikan oleh En Ana Izzuddin Hafiz dan Sifu Nasiron Ngadi untuk 'dicerna' dan 'dijelmakan' oleh saya dalam misi 2017 ini! Terima qaseh daun keladi 😊😊😊




KPI telah saya tetapkan. 
Banyak "homework" yang saya perlu saya submit pada leader!
No turning back!! 

Tiada jalan mudah untuk saya merintis jalan yang saya pilih ini. Walaupun begitu, I just need to FOCUS and PROCEED! 

Ya Allah, permudahkan lah perjalanan Qaseh saya. 

Terima qaseh my SUPERLEADER yang tak pernah jemu dengan saya Noor Hasyimah Binti Idris.

Terima qaseh sahabat hebat saya Raihan Qaseh yang tak pernah lokek berkongsi ilmu dan sentiasa membakar semangat pada saya.

Terima qaseh pada team rania #QasehKazimNetwork, my team #AzwaQasehNetwork yang sentiasa support dan berkongsi "Qaseh sayang" dalam kita berjuang memartabatkan ekonomi ummah! Siti Noor Fairuz Fairuz Syathirah Tormodi Masniza Abas Syikin Rasli Azlin Adzraai Hanita Isa Kak Nett Farah Hanani

Terima qaseh keluarga yang disayangi atas segala sokongan Norizan Abd Rashid Haris Abd Rahman Dilla Haris Ikaa Haris Acong Heritage Iswanie Tormodi Azan Zafran 😍😍

Cerita Qaseh saya baru bermula! Teruskan sokongan anda semua untuk saya. Sudilah kiranya menitipkan DOA moga segala urusan saya dipermudah. Hanya Allah yang dapat membalasnya. 

Bismillahi tawakkal tu 'alallah..
Rabbi yassir wala tuassir..
La haula wala quwwata illa billah..
Aamiin.. 

Salam Qaseh buat semua 😘😘

22/02/17
Coretan #AzwaQaseh 
#KeyRania
#QasehKazimNetwork
#KeyLeaderToBe





Sunday, 19 February 2017

GAM ARAB PELBAGAI KHASIAT

Gam Arab yang juga dikenali dengan nama Gam Manna merupakan salah satu ramuan yang terkandung dalam Qaseh Gold.



Dapatan kajian tentang khasiat Gam Arab:

✅ US Food and Drug Administration (FDA) menyatakan Gam Arab adalah sumber serat yang paling selamat


✅ Jawatankuasa Bersama Pakar Food and Agriculture Organization (FAO) & World Health Organization (WHO) menyatakan Gum Arabic sebagai bahan tambahan makanan yang amat selamat.

✅ Gum Arabic tidak dicerna dalam usus tetapi diperam di dalam kolon dan apendiks, ini menghasilkan asid lemak rantaian pendek (short-chain fatty acids), yang membawa kepada pelbagai kebaikan kepada kesihatan, terutama sebagai prebiotik. Prebiotik membekalkan makanan kepada bakteria baik prebiotik, bakteria baik yang bertanggung jawab dalam membebaskan sisa najis, toksin dan lemak berlebihan dari badan. Prebiotik juga mengukuhkan sistem imuniti dan memerangi bakteria berbahaya. Mereka hidup di dalam kolon dan appendik, ia juga sedikit sebanyak beperanan mengurangkan kolestrol dalam darah, sebarang antiagen yang melawan pertumbuhan kanser dalam tisu hidup, anti oksidan dan pendiding kepada keracunan hati dan jantung.


✅ Gum Arabic juga mengurangkan beban kepada buah pinggang dan memberi kesan penyembuhan kepada pesakit buah pinggang yang kronik. Bliss et al. (1996)  dalam American Journal of Clinical Nutrition,  melaporkan bahawa pesakit dengan kegagalan buah pinggang kronik yang makan diet rendah protein berserta 50 gram gum arabic sehari mempunyai perkumuhan nitrogen najis yang lebih besar dan urea serum lebih rendah daripada pesakit memakan hanya diet rendah protein sahaja tanpa makan gum arabic, ia menyebabkan uraemia menurun dan dapat mengurangkan kekerapan dialisis, dengan itu meningkatkan kualiti hidup pesakit kegagalan buah pinggang kronik. Kajian oleh Adil Ahmed Ali et. al. (2008) dari Faculty of Medicine, Department of Biochemistry and Nutrition, University of Gezira, Wad Medani, Sudan, ke atas 36 pesakit buah pinggang kronik (chronic renal failure atau CRF) selama 3 bulan membuat kesimpulan bahawa pengambilan gum arabic boleh mengurangkan kesan buruk CRF.


✅ Dr. Isam Siddiq, seorang pakar dalam Gum Arab dan kegunaannya dari Sudan, berkata Gum Arabic adalah bahan prebiotik dan merupakan makanan tambahan yang amat penting untuk menyediakan badan dengan tenaga dan membantu meningkatkan prestasi usus.


Dapatkan Qaseh Gold anda sekarang untuk merasai khasiat Gam Arab! 


MANISNYA QASEH!!

Sahabat manis 😍😍 sekalian,

Untuk makluman semua, 

Manis #QasehGold adalah dari sumber KURMA dan MADU. Keduanya membekalkan glukos dan fruktos iaitu gula ringkas yang memberi #tenaga segera! 

Qaseh Gold tidak mengandungi gula, sakarin atau steroid. 






#azwaqaseh 
#sedekadmemberimanfaat

Friday, 17 February 2017

QASEH GOLD DISYOR PERDIM


PERDIM lebih dikenali dengan nama Pertubuhan Doktor-Doktor Islam Malaysia.


Kalau nak tahu, Qaseh Gold telah disyorkan oleh PERDIM!! 
Masih ragu-ragu?? 
Katakan YA pada Qaseh!


#azwaQaseh
#AzwaQasehNetwork

Tuesday, 14 February 2017

PENDAFTARAN RAKANIAGA (AGEN) / DROPSHIP DIBUKA!!

Rakaniaga/dropship diperlukan!!


"Ingin tambah pendapatan keluarga?"
"Ingin mula  berniaga tanpa modal yang tinggi?"


Sertai peluang perniagaan bersama kami. Meningkatkan KESIHATAN dan menjana PENDAPATAN HEBAT dengan menjadi USAHAWAN QASEH GOLD.





  • Adakah anda sedang mencari produk untuk dijual? 
  • Adakah anda ingin mula berniaga tanpa modal yang tinggi?
  • Adakah anda surirumah sepenuh masa yang ingin membantu suami menambah pendapatan keluarga?
  • Membebaskan anda dari belenggu masalah kewangan yang tidak pernah putus
  • Membebaskan anda dari belenggu hutang yang kian menjerut
  • Menggandakan dan meledakkan nilai kewangan anda
  • Merealissasikan setiap impian anda, InsyaAllah


Sertai keluarga Qaseh kami sekarang untuk memulakan langkah anda merealisasikan impian anda!


DAFTAR SEKARANG!!


Kelebihan menjadi rakaniaga bersama kumpulan Azwa Qaseh Network (AQN)


  • Anda tidak memerlukan modal yang tinggi
  • Perniagaan yang diyakini patuh syariah
  • Bimbingan perniagaan disediakan
  • Support Group secara online mahupun offline
  • Bergerak di dalam jemaah
  • Tidak perlu simpan stok (dropship)
  • Tidak perlu simpan stok (dropship)
  • Tidak perlu urus stok untuk pengeposan (dropship)


Anda hanya perlu BERSEDIA berkongsi manfaat Qaseh kepada semua orang disekeliling anda!




Kelebihan Produk Qaseh Gold:

  1. Syarikat 100% muslim yang telah bertapak sejak 1983
  2. Penasihat syariah syarikat iaitu Ustaz Dr Zaharudin
  3. Produk memiliki sijil halal dan piawaian Barakah Praktis
  4. Produk adalah 100% daripada sumber semulajadi tanpa bahan kimia, pengawet mahupun pewarna
  5. Produk turut disyorkan oleh Pertubuhan Doktor-doktor Malaysia (PERDIM)
  6. Produk diformulasi oleh syarikat sendiri, diteliti dan dijalankan penyelidikan pembangunan yang berterusan
  7. Mudah, Mujarab dan Murah
  8. 1 botol diformulasi untuk memenuhi keperluan kesihatan harian



BERMINAT?
DAFTAR SEKARANG!!

Wassap atau SMS "SAYA BERMINAT" di talian 019-6686337.
Wassap atau SMS "SAYA BERMINAT" di talian 019-6686337.
Wassap atau SMS "SAYA BERMINAT" di talian 019-6686337.

Pengambilan rakaniaga akan ditutup bagi 50 yang terawal sahaja! 
FAST ACTION FAST RESULT
Adakah anda bakal mengubah hidup anda hari ini?

Wassap atau SMS "SAYA BERMINAT" di talian 019-6686337 sekarang!!





Majlis menandatangani sijil pengesahan Patuh Syariah




Antara Kelas Bimbingan dan Support Group Activity (SGA) yang dijalankan oleh jemaah kami untuk memantapkan skil dan kepakaran kami sebagai Konsultan Qaseh





Aktiviti-aktiviti pengurusan stok untuk para rania dan pelanggan kami




Qaseh turut mendapat liputan di media utama tanahair






Pencapaian saya sepanjang bergelar Rania Qaseh sejak 2013 hingga hari ini. 




Monday, 13 February 2017

SEJARAH KURMA SEBAGAI ENERGY BOOSTER!


SEJARAH KURMA!

Pagi ini saya ingin kongsikan sejarah buah yang disebut dalam Al-Quran. Jom baca.. 

Asal usul kejadian pokok kurma adalah daripada lebihan tanah yang Allah S.W.T ciptakan Nabi Adam A.S. Pokok kurma betina tumbuh pada zaman Siti Maryam selepas melahirkan anaknya Nabi Isa A.S.

Allah S.W.T telah menyuruh Siti Maryam untuk menggoncangkan pohon kurma yang tumbuh di tempat melahirkan anaknya. Maka gugurlah buah kurma yang masak ranum lalu dimakan oleh Siti Maryam. Kisah ini terkandung dalam Surah Maryam, Ayat 25. Allah berfirman yang bermaksud, "Dan goyangkanlah pangkal pokok kurma itu ke arahmu, nescaya pohon itu akan menggugurkan buah yang masak kepadamu, maka makan serta minumlah dan bersenanglah kamu."

Inilah kali pertama diketahui buah kurma memberi manfaat untuk manusia. Siti Maryam mendapat manfaat buah kurma dengan mendapat tenaga dan mengubati dirinya yang lemah tanpa menggunakan sebarang herba dan ubatan yang lain.

Hikmah daripada peristiwa ini, amatlah digalakkan untuk kita terutama wanita mengandung, melahirkan anak, dan menyusukan untuk mengamalkan buah kurma kerana ia dapat menyihatkan anak dalam kandungan dan menyihatkan ibu mengandung, memulihkan tenaga, membanyakkan susu serta memulihkan sistem peranakan kembali normal dan khasiat lain yang terlalu banyak untuk kesihatan sepertimana yang disebut dalam kitab perubatan Islam. 

#RamuanQasehGold #azwaqaseh #kurma #khasiatkurma

SOALAN LAZIM TENTANG QASEH GOLD

FREQUENTLY ASKED QUESTION (FAQ)
=============================

S1 : Adakah produk Qaseh Gold dikhususkan ke atas masalah tertentu sahaja?
J : Qaseh Gold adalah makanan yang meransang kesihatan secara menyeluruh dari hujung rambut hingga hujung kaki, dalaman dan luaran.

S2 : Golongan umur yang digalakkan mengambil Qaseh Gold?
J : Semua golongan disyorkan mengamalkannya. Qaseh Kekanda untuk kaum Adam dan Qaseh Adinda untuk kaum hawa terutama WANITA HAMIL. Untuk kanak-kanak 1-12 tahun Qaseh Gold Junior diperkaya dengan badam,kismis dan bayam. Terbaru, formulasi diperhebat dengan Qaseh Premier untuk golongan 40an ke atas. 

S3 : Bolehkah penyakit kencing manis (DIABETIS) mengambil Qaseh Gold?
J : Sudah tentu! Malah amat digalakkan kerana ianya adalah gula semulajadi yang tidak memudaratkan malah boleh membantu merawat. Malah kandungan glukosa dan fruktosa dari madu dan kurma terbukti amat baik dalam membantu mengatasi masalah kencing manis. Disyorkan ambil sekali dengan SOLE (Pati Kristal Garam Mineral Himalaya)

S4 : Kesan sampingan?
J : Tiada. Proses krisis pemulihan (healing crisis) menandakan tubuh bertindakbalas atas fungsi dan sistem aliran darah yang menuju ke arah tahap kesihatan yang lebih baik. Pengguna digalakkan minum lebih banyak air mineral bagi memudahkan proses ini dan sebarang toksin yang disingkirkan

Semoga perkongsian ini memberi gambaran lebih jelas tentang pengambilasuplimen 

#infoQaseh #azwaQaseh #faktaQasehGold



Friday, 10 February 2017

PESANAN BUAT ANDA YG BERGELAR IBU & AYAH


Memiliki anak yang cergas dan pintar adalah impian setiap ibu dan ayah. Oleh itu, kesihatan yang optimum adalah penting sepanjang usia si manja membesar. Tubuhnya memerlukan tenaga dan zat makanan yang lain untuk tumbesaran normal.
Qaseh Gold Junior adalah minuman botani dengan kurma asli, madu, badam dan bayam membantu:
1. Menguatkan sistem imun untuk melawan penyakit
2. Melancarkan pembuangan air besar
3. Menyokong tumbesaran sihat
4. Membekalkan tenaga
5. Meningkatkan kecerdasan minda



Berikan si manja pelindungan dan sokonglah perkembangannya!
PM Azwa untuk maklumat lanjut.
Nak cuba Qaseh Junior dan dapatkan hadiah Untuk anak anda?
Taip " Junior" dan hantar WHATSAPP ke no berikut:

.
📞019-6686337
📞019-6686337
📞019-6686337

Berikut merupakan PAKEJ RANIA SUPER JIMAT bagi yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada keluarga Qaseh kami! untung berbaloi-baloi! Hadiah istimewa pun dapat!

Jangan segan-silu wassap Azwa ye :)


Thursday, 9 February 2017

Happy Anniversary Qaseh Gold!!


SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE-10
================================





Ingat kita je boleh ada anniversary?
Qaseh Gold pun ada tau!

Diam tak diam, Qaseh Gold sudah berusia sedekad! Wow!

10 tahun di pasaran dan masih lagi gah sebagai formulasi minuman kesihatan terbaik di tanahair! Hebat ke hebat?

Sekalung tahniah buat Anaedar Sdn Bhd!!
Saya bangga!!


Qaseh Gold sememangnya telah terbukti memberi MANFAAT kepada ramai orang. Saya dan keluarga merupakan pengguna tegar QASEH GOLD.

Kenapa ye??
Hanya kerana QASEH GOLD terbukti BERKHASIAT, HALAL & SELAMAT!!

ALHAMDULILLAH.. Syukur ada Qaseh!

Anda dah berQaseh?
Apa tunggu lagi??

Saya sedia berkongsi kisah Qaseh bersama anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...