OUR PRODUCT

PRODUK KAMI

Klik Pada Gambar Untuk Paparan Produk

Tuesday, 23 August 2016

SAKURA UNTUK CANTIKSAKURA @ CHERRY BLOSSOM UNTUK CANTIK?

Dimanakah kita sering melihat bunga yang cantik ini? Sudah semestinya di negara matahari terbit, Jepun.Di Jepun, bunga sakura merupakan bunga nasional dan menjadi simbol bagi wanita, kehidupan dan kematian.
Bunga sakura mempunyai kandungan anti-oksidan dan anti-radang yang sangat baik untuk kulit. Tidak hairan apabila ramai yang memilih perawatan kulit dengan menggunakan ekstrak sakura. 

Selain antioksidan, bunga sakura juga mengandungi isoflavin yang berfungsi menghalang enzim tirosinase dan protein menghasilkan pigmen melanin kulit. Penggunaan ekstrak bunga sakura secara rutin sekaligus akan membuat penampilan kulit putih berseri.

Bunga sakura juga mengandungi jojoba oil yang dapat menyingkir sel kulit mati, yang boleh mengembalikan warna putih dan cerah pada kulit. Selain itu bunga sakura juga memiliki khasiat untuk meregenerasi kulit, melembabkan kulit serta mengatasi wajah kusam.


Bunga sakura juga sangat baik dimanfaatkan untuk gadis pada usia remaja. Gadis remaja biasanya akan mengalami perubahan hormon di dalam tubuh. Pada saat ini akan berlaku penggantian sel dalam tubuh termasuk pada kulit wajah. Komponen yang ada pada kulit akan berkembang dengan optimal. Ekstrak bunga sakura sangat efektif dalam merawat kondisi kulit pada ketika ini. Ini kerana pada masa ini kulit dapat menyerap vitamin dan kandungan yang terdapat dalam ekstrak bunga sakura secara maksimauntuk menjadikan kulit lebih sihat dan cantik!

Nah, itulah manfaat bunga sakura untuk kulit. Kembali kepada alami untuk manfaat kesihatan kulit anda. Namun, jangan mengharapkan kesan sekelip mata. Sudah tentu anda perlu menjadikan rutin harian sebelum melihat kesannya.Dalam GOJES by QASEH GOLD ada SAKURA. Dapatkan Gojes sekarang!
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...